Új olimpiai sportág mutatkozik be a kvalifikációs sorozaton

Az idei Olimpiai Kvalifikációs sorozat shanghai-i és budapesti állomásán összesen 80 sportoló mérkőzhet meg egymással a breaking sportágban, 14 olimpiai kvótáért a 2024-es párizsi Olimpiára.

A Nemzetközi Táncsport Szövetség jóváhagyását követően közzétették az olimpiai kvalifikációs sorozatban, break sportágban induló B-boy és B-girl atléták névsorát.

A break idén debütál olimpiai sportágként, így. az a hét férfi és hét női sportoló, akik kijutnak Párizsba, a break első képviselői lesznek az olimpia történelmében!

Az év egyik legizgalmasabb sporteseményének ígérkezik az Olimpia Kvalifikációs Sorozat. A világ legjobbjai mind együtt versenyeznek majd Shanghai-ban és Budapesten a BMX freestyle, break, gördeszka és sportmászás sportágaiban..

A versenysorozat sanghaji állomásának a Huangpu Riverside ad otthont 2024. május 16. és 19. között, míg a budapesti esemény a Ludovika Campus-on kerül megrendezésre 2024. június 20. és 23. között.

Annak a 40 B-boynak és 40 B-girlnek ez az utolsó lehetősége, hogy olimpiai kvótát szerezzen és történelmet írjon az olimpiai játékokon, sportága első képviselőjeként!

https://olympics.com/en/news/bboys-bgirls-confirmed-breaking-olympic-qualifier-series

Új olimpiai sportág mutatkozik be a kvalifikációs sorozaton

Egyéb híreink

OLIMPIAI PARTNEREK VILÁGSZERTE

HAZAI PARTNEREK

OLIMPIAI PARTNEREK VILÁGSZERTE

HAZAI PARTNEREK