Az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat a Nemzetközi Olimpiai bizottság új, két fordulós hagyományteremtő kezdeményezése, amelyben a városi sportok kiválóságai versenyeznek egymással. Idén a BMX freestyle, a street- és park gördeszka, a breaking, és a boulder, a speed, valamint a lead sportmászás kategóriáiban versenyeznek a legkiválóbb sportolók.

 A két részes sorozat első fordulójára május 16. és 19. között kerül sor Sanghajban, ezt követi a budapesti rendezvény június 20-23 között. A versenyzőknek mindkét eseményen teljesíteniük kell ahhoz, hogy kijussanak az idei évi nyári olimpiára.  A verseny az utolsó megmérettetés Párizs előtt, az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat 464 sportolója közül több, mint 150 juthat ki a Párizsi Olimpiai játékokra, az adott sportág kvalifikációs rendszerének megfelelően.

Az esemény az Olympic Agenda 2020+5 reformprogram egyik kulcsfontosságú projektje, amelyben a négy sportág legjobbjai egy városi parkban, fesztiválszerű keretek között versenyezhetnek. Így az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat nem hagyományos szurkolói élményt kínál: a kapcsolódó sportot, művészetet, zenét, és kultúrát ötvöző eseménysorozaton egy dinamikus, kihagyhatatlan fesztiválon szurkolhat a közönség a világ legjobb urban sport versenyzőinek egy városi parkban.       

A helyszínről

A Ludovika Campus ad helyet az Olimpiai Kvalifikációs Sorozatnak június 20-23. között. A létesítmény több szempontból is tökéletes az esemény megrendezésére: nemcsak könnyen megközelíthető, de városi parkjával és sportcsarnokaival igazi autentikus közeget biztosít a városi sportok szerelmeseinek.

 

A Ludovika Egyetemi Sportközpont magába foglal egy bemelegítő csarnokot és egy multifunkcionális sportcsarnokot is, ami így megfelelő infrastruktúrát nyújt a sportágak képviselőinek. Az eseményre olimpiai szintű pályákat épít fel a szervező gárda, így az versenyzők a legmagasabb színvonalú körülmények között mérkőzhetnek meg egymással, három falmászó- két gördeszka- egy break aréna- és egy BMX freestyle pályán.

Az eseményről

Június 20-23 között rendezik meg az Olimpiai Kvalifikációs Sorozatot a Ludovika Campuson. Az eseményen három napon át versenyezhet a BMX Freestyle, a gördeszkázás, a sportmászás és a break világ elitje. A programon 5 pályán mérkőznek meg egymással az egyes sportágak versenyszámaiban a sportolók, a versenyszámok közti szünetekben pedig a testvérsportágak mutatkoznak be. Szerencsére négy, hazai kiválóságunknak is szurkolhatunk majd!

Az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat a szurkolói élményen túl fesztiváltapasztalatot is nyújt, ugyanis az esemény programja magába foglalja az Urban Fesztivált is. A kísérőrendezvényen hip-hop, beatbox, surf-punk rendezvény, dj battle, illetve számos egyéb programelem biztosít felejthetetlen élményt a résztvevőknek. Mindemellett az eseményre kilátogató nézők kipróbálhatják magukat az egyes sportágakban, ugyanis a hazai sportági szövetségek oktatással, sportszer kipróbálási lehetőséggel és egyéb programokkal készülnek, amelyekre minden résztvevőt szeretettel várnak nemtől és kortól függetlenül. Emellett a sportok hazai szerelmesei is megtalálhatják a lehetőséget, hogy kedvenc sportjuknak hódolhassanak, térítésmentesen. Így az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat egyszerre kínál vibráló fesztiváltapasztalatot, felejthetetlen sport és sportolási élményt.

Az esemény bekerült a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága által a Nemzeti Sportügynökségen keresztül elindított Sportoló Nemzet programba. További információ: www.sportolonemzet.hu

Sportágak

Breaking
A breaking egy erő- és akrobatikus elemekkel tűzdelt táncsport, amely a hetvenes évek New Yorkjában, a hiphop kultúra részeként alakult ki. Először 2018-ban szerepelt olimpiai sportágként a Buenos Aires-i ifjúsági Olimpián.
tovább olvasom
sportmászás
A sportmászás 2020 óta olimpiai sportág, amelynek versenyszerű formája jellemzően épített műfalakon zajlik. Három versenyszámában indulhatnak a sportolók: boulder, nehézségi- és gyorsmászás.
tovább olvasom
Gördeszka
A gördeszka az egyik legelterjedtebb extrémsport. Eredete vitatott, de legtöbben a 70-es évekre teszik a kezdetét: kalifornai szörfösök hullámmentes napokra készítettek maguknak utcai, kerekes deszkákat.
tovább olvasom
BMX freestyle
A BMX Freestyle sportnak négy műfaja van, ezek a Park, Dirt, Street és a Flatland. Az Olimpiai Kvalifikációs Sorozaton Sanghajban és Budapesten a Park kategória legjobbjai versenyeznek az olimpiai kvótáért.
tovább olvasom
Previous slide
Next slide

Team Hungary Sportolói

OLIMPIAI PARTNEREK VILÁGSZERTE

HAZAI PARTNEREK

OLIMPIAI PARTNEREK VILÁGSZERTE

HAZAI PARTNEREK