Rengeteg izgalmas sport várja az érdeklődőket az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat budapesti állomásán!

Idén nyáron, az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat részeként június 20. és 23. között a városi sportok legjobbjai mérkőznek meg egymással egy dinamikus, fesztiválszerű eseményen.  Sport és a zene találkozik egymással az Orczy parkban. Többek között fellép az Animal Cannibals, a Hősök, MC Kemon és Deniz is.

A héten kezdetét veszi a négynapos Olimpiai Kvalifikációs Sorozat, amely ingyenes zenei- és sportélményt ígér az Urban Fesztivál keretein belül. A helyszínen versenyeket és koncerteket élvezhet a közönség, az érdeklődők számos izgalmas sportot is kipróbálhatnak. A sportesemény minden korosztálynak izgalmas programokat kínál. A mozgáskedvelők kipróbálhatják magukat snowboard pályán, pumpapályán, KRESZ és ügyességi pályán, BMX bemelegítő pályán, kerékpár-szimulátoron, teqballban, breakingben és goldsprintben. Sőt, a szubkultúra kedvelői graffiti workshopon is részt vehetnek, amelyen környezetbarát festékekkel, animátorok koordinálásával alkothatnak, illetve a rendezvény ideje alatt az Orczy Kalandpark is nyitva áll minden résztvevő előtt.

Mindezek mellett a sportági szövetségek az alábbi aktivitásokkal is készülnek az Utcai Sportok Olimpiai Fesztiváljára.

Magyar Táncsport Szövetség – Break szakág
Az esemény mind a négy napja alatt, látványos bemutatókkal és ingyenes órákkal várjuk a kedves érdeklődőket a verseny arénán kívül. Lehetőség lesz szabad edzéseket megtekinteni, vagy akár workshopokon is elsajátítani a beraking alapjait.

Flatland Bemutató és Közönségpróba
A Flatland BMX során a sportolók sík terepen végeznek látványos trükköket és figurákat, mint például Kun Ádámot, háromszoros világbajnokunkat. A bemutatók alkalmával profi riderek mutatják be tudásukat. Akik kipróbálnák a sportot, koordinátorok segítségével biciklire is ülhetnek.

Rob Alton Show
A Rob Alton Show egy egyedülálló és látványos előadás, amely a Cirque du Soleil hangulatát idézi. Rob Alton, a világhírű BMX művész lenyűgöző trükköket és akrobatikus mutatványokat mutat be.

Triál és BMX Közönségpróba
A Triál és BMX közönségpróba gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt lehetőséget nyújt arra, hogy belekóstoljanak a BMX izgalmas világába.

Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség kitelepülése
 A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség különböző mászófalakkal és játékos programokkal várja az érdeklődőket. A 15 méter hosszú prémium boulder fal és a köteles mászófal mellett egy 4 állomásos játéksorozatot is kipróbálhatnak a látogatók. Mindamellett

Magyar Görkorcsolya és Gördeszka Programja
A gördeszka oktatás során a résztvevők megtanulhatják a gördeszkázás alapjait és különböző trükköket is elsajátíthatnak. A 300 négyzetméteres területen különböző elemek – mint a kis félcső, negyedív és hullám – várják a gördeszkázás szerelmeseit.

Gravity Academy bemutató
Gravity Academy bemutatója egy látványos show, amely során a profi sportolók trükköket és technikákat mutatnak be. Különlegessége, hogy 4 különböző, de egymáshoz közel álló sportágat ötvöz. A tirál kerékpárral és egykerekűvel bemutatott ugrásokat BMX és parkour trükkök színesítik.

Airbag BMX
Az Airbag BMX érdekessége, hogy egy hatalmas felfújható párnát helyeznek el a rámpák végén. Ez a biztonsági párna lehetővé teszi a kezdő és a profi BMX-esek számára, hogy kockázatosabb trükköket gyakoroljanak és mutassanak be, mivel, ha leesnek, a puha párna megvédi őket a sérülésektől.

Goldsprint
A goldsprint egy beltéri kerékpárverseny, ahol a versenyzők fix állványra szerelt kerékpárokon tekernek. A cél az, hogy egy előre meghatározott távolságot a lehető leggyorsabban teljesítsenek.

Rengeteg izgalmas sport várja az érdeklődőket az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat budapesti állomásán!

Egyéb híreink

OLIMPIAI PARTNEREK VILÁGSZERTE

HAZAI PARTNEREK

OLIMPIAI PARTNEREK VILÁGSZERTE

HAZAI PARTNEREK